Блог — Marchella's Art

Какво представлява и за какво може да послужи една подвързия за книга

Текстилните подвързии за книги са много полезен аксесоар. Защитават вашите корици, правят четенето на книги по-лично и добавят повече стил във вашето ежедневие.

Още…

(0)

Дори и да сте прочели една хубава книга през целия си живот, то вие ще знаете, че четенето ви дарява с несравнимо удоволствие. Разбира се, никой не се съмнява във факта, че четенето е безценно занимание, но има наблюдения, че навика за четене намалява. Основна причина за това е бързото развитие на технологиите. Ето защо повечето хора не могат да изброят много от ползите при четене на книги. Ето защо, реших да изброя 11 причини за ползите от четене на книги:

Още…

(0)

Продуктите ръчна изработка са направени с по-голямо внимание към детайла и са с по-добро качество, но също така, те могат да предложат на купувачите и други изненадващи допълнителни ползи. А ето ги и част от тях:

Още…

(0)

Аз обожавам платовете! Дали е коприна или сатен, дамаска или лен, те винаги допринасят толкова много; те създават усещане; те са част от историята. Платовете са толкова интересни. И никога не трябва да ги пренебрегваме при декорирането или проектирането на аксесоари, дрехи или интериор.

Ето някои бързи факти за платовете, които според мен ще ви бъдат много интересни и полезни.

1) Ленът е най-старият, известен на човечеството плат, датиращ от 5000 години преди новата ера. Ленът е материал с широко приложение и се използва за производството на дрехи, аксесоари, спално бельо, тапицерия и всякакъв друг вид домашен текстил.

лен за аксесоари - Marchella's Art

Ленените платове се използват за направата на ръчноизработени дрехи, аксесоари и много други

Още…

(0)

Какво означава четене на книги? За някои, това е досадно задължение, натрапено от родителите, защото така трябва, но за други, това е друг свят – свят изпълнен с приключения и много въображение.

Четене на книги

Четящите хора са друга „порода“. Те разсъждават и мислят по различен начин. Също така, те умеят и да уважават и пазят книгата като такава, а заедно с нея и знанието и ползите, които те получват от нея. Книгата успява да „култивира“ човека , научава го да се изразява, подобрява концентрацията и ни кара да разсъждаваме по-често.

Още…

(0)

Както всички знаем, несесерите са наистина практични и изключително необходими за внасяне на ред в дамската чанта.

Подаръци - не сесериВсяка дама, със сигурност, има различни видове такива аксесеоари под ръка, подходящи за различни случаи и нужди, защото каквото и да твърдим, на една жена честичко й се случва да търси нещо доста дълго време – я ключове и телефон, я червило и гримове. Това може да напрегне както нея, така и спътниците ѝ. Ето защо, вички поставят нещата си в несесери.  Още…

(0)

всяка книга се нуждае от подвързия за книга
Една история за това как започнах да правя подвързия за книга

Когато започнеш да шиеш, не можеш да спреш. В главата ми постоянно изникват нови идеи, какво още да сътворя. Но като запазена марка за мен си остава така наречената подвързия за книга или както много често я наричат – дреха/калъф за книга.

Още…

(0)

Всеки би мечтал да чете своите любими книги на едно такова място. Толкова приятно и магическо е то.
мечтаното място за четене на любими книги

Обичам да чета книги! И то истинските хартиени книги, още по добре и ако са стари, миришещи на библиотеката, от стар шкаф или покрити с прах на огряния от слънцето таван. Навярно всеки от вас ще си спомни с носталгия детството, когато впускайки се в рисковано и страховито изследване на „забранения” таван, се натъква на купчини отдавна забравени книги, останали от неговите родители и прародители. Приключенски истории за пирати и съкровища, мускетари и индианци, диви зверове в джунглата, летящи митични същества и много други, превърнали се в любими книги на всеки. Всяка от книгите носи следите на притежателя си, я прилежно изписано пожелание за някои отдавна отминал рожден ден или рисунки и букви от учещия се да пише някой ваш чичо, а защо не и любовните трепети на майка ви по страниците на Хамлет.

Още…

(0)