11 ползи да купуваме продукти ръчна изработка част1— Marchella's Art

11 ползи да купуваме продукти ръчна изработка (част1)

Продуктите ръчна изработка са направени с по-голямо внимание към детайла и са с по-добро качество, но също така, те могат да предложат на купувачите и други изненадващи допълнителни ползи. А ето ги и част от тях:

 

1. Продуктите ръчна изработка са „ЗЕЛЕНИ“

Продукт изработен на ръка от местен автор отнема по-малко ресурси и енергия отколкото такъв произведен на поточна линия, което води до опазване на околната среда. Това също се отнася и за стоки произведени в чужбина които се нуждаят от превоз на дълги разстояния и са свързни с изгаряне на големи количества горива за да достигнат до потребителите.

 

2. Аксесоарите изработени на ръка са ПОЛЕЗНИ за пазара на труда

Още една причина, която ще ви накара да се почувствате по-добре когато похарчите вашите пари за ръчно изработени стоки. По този начин, вие също създавате работни места. В едно проучване направено наскоро, стана ясно че ако хората в определена зона увеличат само с 10 процента разходите си свързани с местно управлявани бизнези и продукти, ще създадат стотици работни места и ще генерират милиони левове в обръщение под формата на заплати за икономиката на дадения регион.

 

3. Хендмейд продуктите са ПО-ИЗГОДНИ

Редица експерименти сочат, че хората оценяват един предмет по-високо когато разберат, че той притежава автентичност. Например ако знаят, че е произведение на изкуството. Това означава, че авторските и артистични продукти като аксесаори, бижута, козметика и много други се приемат от всички нас като по-стойностни и значими сред обществото.

 

4. Всички ръчно изработени артикули, са просто ПО-ДОБРИ

Автентичността не е единствената причина поради която хората преценяват, че ръчно направените неща са по-добри. Ръчно направените стоки често се оказват по-правилният избор от гледна точка на качество, цена и много други фактори. Едно изследнаване направено между потребители на кафе разкрива, че 47% от отговорилите предпочитат повече кафето направено на ръка от барман. Само 11 процентна част от същото проучване се задоволяват с това то да е приготвено от вендинг машина.

 

5. Продуктите ръчна изработка Ви карат да се чувствате ПО-ДОВОЛНИ от Вашите покупки

Всеки един от нас извършва емоционални покупки. В крайна сметка, за нас е важно всичко което сме купили да бъде изгодно и да си заслужава. По този начин ще можем да си позволим повече и да не се ограничним до малко и недостатъчни покупки. Подпомагането на местните автори и техните устойчиви бизнес практики, определено подобрява и вашата сметка след завършване на покупката Ви. По този начин подпомагате местните обществени интереси пред бизнес интересите на големите компании. Това са практики които както западния, така и източния свят подкрепя във връзка със разпределянето на благата на местна почва.

 

6. Ръчната изработка ДОПРИНАСЯ за общесвото

Редица изследвания сочат, че местните независими бизнеси – много от които продават и изработват стоки ръчна изработка – влагат по-голям процент от тяхната печалба сред местното общество отколко големите вериги и фирми. Това означава, че хората които изкарват парите си свързани с продажбите в един независим бизнес, като собственици и служители например, са по-склонни да похарчат изкараното от тях в същата зона където живеят и работят. Ръчно изработеното в синоним на любов и качество

 

Това бяха половината от важните ползи за всички нас при покупката на ръчно изработени стоки. Вижте и втората част за да научите повече интересни факти които са важни за обществото ни!

 

Преглеждания(1526)