Световната тенденция при аксесоари за книги: Ръчно изработена подвързия за книга от плат — Marchella's Art

Световната тенденция при аксесоари за книги: Ръчно изработена подвързия за книга от плат

Какво представлява и за какво може да послужи една подвързия за книга

Текстилните подвързии за книги са много полезен аксесоар. Защитават вашите корици, правят четенето на книги по-лично и добавят повече стил във вашето ежедневие.

Ако обичате да носите книга с вас, то роклята за книги може да се окаже и едно много практично решение като предпази от надраскване и замърсяване вашето любимо четиво. Също така, ако четете в градския транспорт за да направите пътуването по-приятно или в някое уютно кафене, пижамата за книга може да скрие това което четете от любопитните погледи. Именно това качество е популяризирало подвъзиите за книга в Япония.

 

Как да изберем аксесоари за книги

Всяка книга е различна и уникална сама по себе си. Затова, когато избираме аксесоар за книга, най-често е за някой определен стил който пасва на бъдещият му притежател и нещата които харесва в живота. Цялото това разнообразие от размери, платове, текстури, шарки и детайли може да направи изборът доста труден. Ето за какво може да помислите когато купувате аксесоари за книги – включително и с линкове на продуктите ръчна изработка от Marchella’s Art

 

Размерът

Едно от най-големите предизвикателсва при избор на пижама за книга е колко голям да бъде той. Много от книгите са с различен размер. Най-добре е да се спрем на универален размер дреха за книги, който е подходящ за повечето книги които се предлагат. Всяка подвързия тук е направена по този начин. Направени са с дълбоки джобове за подпъхване на твърди или меки корици без да избадат книгите и се закопчават с копче и ластик които се отпуска според дебелината.

 

Видове платове

Платовете за аксесоари се отличават с разлина структура, дебелина и на допир. Някои предпочитат по-груби и дебели платове за да защитават повече книгата като например тези: подвързия за книга с шевица, калъф за книга с цветя , подвързия със сръца или тази дреха за книга. Други търсят аскесоари за книги които са нежни и приятни на допир за повече комфорт при четене като следните: подвързия с фалминго, синя подвързия за книга с фигури или тази подвързия за кнгии като пачуърк с цветя.

 

Десени, цветове и дизайн

 

Детайлите

Детайлите са много важни и всяка част на един аксесоар може да направи голяма разлика. Всички които правя и предлагам на сайта са с пришит разделител от сатенирана пандела с висулка. Много е добен за да не забравяме до коя страница сме стигнали. Другият много важен елемент е копчето с ластик при затваряне. То е направено от същият плат като подвързията и е много удобно при закопчаване. Разбира се, има и невидими детайли като например тънката вата отвътре която придава мекота и допълнително защитава книгата. Конците също са от голямо значение при изработката и употребата на аксесоари за кнгии.

Разнообразието е голямо и има за всеки стил по нещо. А от какъв аксесоар се нуждаят вашите любими книги?

Преглеждания(359)